Börja träna kampsport

Är du en av de många som vill börja träna kampsport? Bästa sättet är att söka upp en klubb där du bor som håller på med olika former av kampsport. Många klubbar erbjuder gratis provträning så du får känna på hur det fungerar. Att träna någon form av kampsport gör att du får en allsidig träning och som med all träning så kommer du att må så mycket bättre efter din träning.

MMA en kombination av kampsporter

Väljer du att börja träna MMA så får du träna inom en sport som kombinerar många olika kampsporter. Det finns både sparkar, slag, kast och markkamp. Intresset för denna form av kampsport tog fart under 90-talets början genom en UFC tävling som det snabbt fick popularitet bland allmänheten. För att träna kampsport så behövs viss utrustning och gärna motståndare. Även om man kan träna på egen hand så är medlemskap i en klubb som kommer att göra träningen betydligt roligare. Den gemenskap som finns på klubbarna gör det hela så mycket roligare att träna kampsport.

Förändrade regler inom kampsport

Det har blivit förändrade regler inom MMA som gör att en del attacker blivit förbjudna då de har ansetts allt för farliga. Bland annat så får du inte slå mot bakhuvudet och även mot skrev. Skyddsutrustningen har också förbättrats avsevärt och idag så måste alla som utövar bära både tandskydd, suspensoar och handskar. Tävlar man så måste man genomgå undersökning av läkare både före och efter genomförd match. Nu kanske du bara vill träna för kondition, smidighet och styrka och kommer aldrig att tävla i exempelvis MMA. Dock bör man vara beredd på en del stryk även under träning.