Skillnaden på Casual och Hardcore Gamers

Är man det minsta intresserad av videospel så kommer man att alltid bli klassad som en av dessa två termer. För en del är det bara en beskrivning medans för andra är det en livsstil. Så är det den hela historian bakom termerna eller finns det något annat där.

När det kommer till spelare så finns det en fruktansvärd stor procent av människor som tänker att spel är bara spel men för den som ägnar åtminstone några timmar åt det per dag så blir det en helt annan verklighet.

Idag är spelarna uppdelade i två läger, på den ena sidan har man vad som kallas för “casual” och den andra sidan kallas för “hardcore”. När dessa begrepps används så är det ofta att man tänker på att det beskriver hur mycket tid man vill lägga ner på spel. Detta är i slutändan bara en del av begreppen och det är i slutändan inget annat än ytskrap. Går man ner i djupet så finner man att begreppen även beskriver vilka sorts spel en person föredrar men även vad de värdesätter i spel.

En casual gamer bruka värdesätta det som syns på ytan och vill ha ett spel som inte kräver för mycket ifrån användaren. Ett enkelt spel med enkla kontroller, några exempel på dessa spel är Little Big Planet eller Mario Kart. Spel med enkla kontroller men erbjuder ingen komplexitet. Hardcore gamers söker sig mer till väldesignade spel som har bra spelmekanik och gameplay. Exempel på några sådana spel är till exempel Portal, Super Meatboy och Dark Souls.