Stora motionslopp

Olika former av motionslopp är något som bara blir mer och mer populärt att springa för varje år. Vill man springa ett lopp är det inte speciellt svårt att hitta något som passar då det arrangeras hundratals lopp från norr till söder. Dock är ju vissa lopp lite större och mer prestigefyllda att springa än andra och just dessa ska vi titta lite närmare på här.

Göteborgsvarvet 23 maj

Göteborgsvarvet är ett av Sveriges absolut största motionslopp med över 40 000 deltagare årligen. Totalt mäter loppet ett halvt maraton, det vill säga 21 097,5 m, på en bana som går i och runt centrala Göteborg med start och mål i Slottsskogen.

Stockholm Marathon 30 maj

Stockholm är en riktig klassiker när det kommer till stora motionslopp. Det drygt 42 km långa loppet går i två varv runt i alla stadsdelar i centrala Stockholm och lockar runt 15 000 deltagare varje år.

Lidingöloppet 25-27 september

Lidingöloppet har arrangerats ända sedan 1965 och är således det äldsta av de riktigt stora svenska motionsloppen. Under Lidingöloppshelgen springs en rad olika sträckor där huvudloppet mäter 30 km på en tuff bana runt om på Lidingö. För den som känner att tre mil är lite väl långt finns även möjlighet att springa 15 km.