Trampa upp flåset

shutterstock_310001243

Fysisk aktivitet och motion ökar välbefinnandet hos den som utövar aktiviteten och kan göra att man förlänger det friska, aktiva livet långt upp i åldrarna. Många studier visar dessutom att fysisk aktivitet och träning inte bara ökar chanserna till en bra fysisk hälsa, utan dessutom gör att man mår bättre mentalt. Sömnbesvär, stress, depression och annan psykisk ohälsa kan förebyggas avsevärt genom att öka sin fysiska aktivitet. Vad man gör är inte det viktiga, utan det viktigaste är att motionen och träningen faktiskt blir av. Man bör hitta en aktivitet som man trivs med för att den nya goda vanan ska bli bestående.

En träningsform som många utövare tycker är både rolig och effektiv är cykling i olika former. Att cykla är inte bara roligt utan dessutom väldigt skonsamt, om man jämför med exempelvis löpning, för de som har olika typer av belastningsbesvär. Även för de som har en övervikt som riskerar att skapa belastningsproblem på knän och leder. Du som vill börja trampa upp flåset kan besöka välsorterade butiker som exempelvis Länna Sport för att hitta den cykel och de tillbehör som passar just dina behov.

Cykling som motionsform ger dig både kondition och muskler. Man använder flera av kroppens största muskler och muskelgrupper när man utövar cykling, speciellt lår- och rumpmuskler, skriver iForm. Cykelträningen är både effektiv för den som vill förbättra sin kondition och för den som letar efter en motionsform där man förbränner fett. Man kommer även lätt upp i en hög puls, vilket är utmärkt när man letar konditionshöjande aktiviteter. Variationen kan vara precis hur stor som helst när man cyklar. Genom att ibland cykla på vanliga vägar, ibland på grusvägar eller i terräng, på stigar i skogen, kommer man få en varierad träning som man dessutom antagligen inte tröttnar på i första taget!