Viktigt med sömn och återhämtning för dig som tränar

När ditt träningspass är över, vare sig det handlar om löpning, yoga, styrketräning eller något helt annat, så måste du fokusera på återhämtningen. Här räcker det inte med en snabbdusch, utan det finns många faktorer som kan ge dig bästa möjliga återhämtning. Vi behandlar några nedan, samt var de saker som ingår finns att köpa.

Allt för återhämtningen

Det första du behöver tänka på när du tränat, förutom duschen såklart, är att äta. Här behöver du fylla på med energi och protein för att musklerna inte ska brytas ner. Vi rekommenderar exempelvis fisk, nötter av olika slag, eller en enkel proteinshake. Något annat som är bra att ha i åtanke när du tränar och håller kroppen aktiv är att få i dig alla nödvändiga vitaminer och mineraler.

Dessa är lättillgängliga via kosttillskott om du vill slippa anpassa din kost alltför mycket. Till sist är det även viktigt att du tänker på hur mycket och hur kvalitativ sömn du får. Det räcker nämligen inte med 8 timmars i sängen om du bara sover 4 av dem, eller om du ständigt vaknar under natten. Här kan dock lugnande teer och vissa kosttillskott hjälpa. Detta och mycket mer finns på nätet, så beställ online och påbörja ett friskare liv redan idag.