Även viktigt vad du väljer att stoppa i dig

skräpmat

För att nå goda resultat med sin träning så är det inte bara träningen i sig som är viktig. Vad du på daglig basis väljer att stoppa i dig har även det en stor inverkan på hur framgångsrik du kommer vara när det kommer till hur väl du lyckas nå dina träningsmål. Om du känner att du är en utav dom som brukar själva alldeles för mycket med kosten, är det nu hög tid att sätta stopp för detta.

Skräpmat – näringsfattigt och onyttigt

En av de stora bovarna när det kommer till att äta onyttigt är självfallet den destruktiva skräpmaten. Att istället för att laga någonting näringsrikt och nyttigt hemmavid, välja att vara såpass lat att man beställer en pizza som körs ut till en, eller hämtar upp en hamburgare på en drive-in. För de som vet med sig att onyttigheter som detta mer är en regel snarare än ett undantag, så spelar det faktiskt ingen roll hur mycket du än tränar, eftersom du ändå kommer ha svårt att nå några goda resultat. Kroppen får varken i sig alla de viktiga näringsämnen som den behöver för att kunna bygga upp kroppen på ett bra sätt, ge dig ork nog att träna hårt, eller hålla dig frisk. Och dessutom så sätter sig mycket av det du får i dig på helt fel ställen på kroppen.

Start mat – bra för fettförbränningen

Det är även dokumenterat att stark mat hjälper till att öka fettförbränningen en aning. Detta gör att du med framgång kan satsa på lite kryddstarkare mat då och då, helst till fest, en sådan gång där det ofta är lätt att man slarvar med kosthållningen en aning. Det betyder självfallet inte att du kan bälga i dig hur mycket som helst, men som man brukar säga – många bäckar små kan göra en ganska stor insats i slutändan! Inom det mexikanska köket finns det massor av bra maträtter som både är relativt nyttiga samt besitter just den hetta vi talar om. Ett alternativ kan även vara att köpa på sig ett par mexikanska såser, som på ett enkelt sätt kryddar upp din mat med lite hetta. Tänk dock på att långt ifrån alla mexikanska såser är starka, så läs gärna på en del innan du genomför ett köp.