Kom igång med löpningen

Träna och motionera är något som alla borde ägna sig åt, i alla fall i någon utsträckning. En av de absolut bästa tränings- och motionsformerna är löpning, framför allt när det kommer till att förbättra konditionen. För den som har lite svårt att ta sig upp ur soffan och ut genom dörren kommer här några tips.

Det kanske allra viktigaste om man tänker börja med löpträning är att inte ha för höga mål i början, som till exempel att man ska springa en mil fyra gånger i veckan för det kommer man inte klara av som nybörjare.

Ett bra och rimligt mål att ha i början kan vara att springa 5 km två gånger i veckan, som trots att det kanske inte låter så mycket ändå kommer att ge en bra effekt.

63292-track (1)

Första veckorna kan lämpligen bestå av att man joggar/lunkar i 20-30 minuter för att få upp flåset. Därefter kanske man kan sätta upp som mål att springa 2,5 km utan att stanna och så småningom också 3 km och 4 km.

Följer man denna plan kommer man efter några månader kunna springa 5 km utan att stanna. Springer man 5 km ett par gånger i veckan kommer man att få en allt bättre och bättre kondition.