Konditionsträning

Konditionsträning är ett utmärkt träningssätt för den som vill hålla god hälsa. Det förbättrar både kroppens förmåga att ta upp syre och naturligtvis uthålligheten. Men fördelarna med konditionsträning slutar inte där, det är även bra för hjärtat och ämnesomsättningen. Dessutom har motion visat sig vara en fungerande metod för att hålla uppe humöret, det är inte ovanligt att motion rekommenderas åt dem som lider av depression. Kontinuerlig konditionsträning är också ett bra sätt att uppnå viktminskning.

Av alla dessa skäl är konditionsträning ett bra ställe att börja för alla som känner att de borde bli mer hälsosam eller vill göra sig av med ett par kilon. Det finns flera olika metoder man kan använda, löpning är vad många anser vara konditionsträning, men man kan även välja spinning, aerobics, kampsport, innebandy, eller andra sporter.

Som nybörjare är det bäst att börja lugnt och bara ta raska promenader eller lite lätt jogging, beroende på vad man känner att man klarar av, sedan ökar man helt enkelt takten successivt. Desto mer man tränar desto bättre lär man känna sin kropp och hur mycket man orkar och vilka takter och moment som passar en själv bäst. Vem vet, man kanske till och med kan hitta åt en ny hobby i sitt val av konditionsträning!