Rökningens påverkan rent träningsmässigt

Dåligt med rökning

De flesta vet att de inte borde röka. Det är helt enkelt en väldigt hälsofarlig syssla som påverkar din kropp ur en rad negativa aspekter. Trots detta faktum som medicinskt konstaterats gång på gång, svart på vitt, väljer människor fortfarande att dra i sig dessa farligt skadliga ämnen, så även annars hälsosamma personer som är noga med kosten och som i mångt och mycket lever för sin träning. Men hur påverkas då dina resultat av fortsatt rökning? Det svaret finner du i den resterande texten. Häng med!

Den absolut största negativa inverkan från cigarettrökning rent resultatmässigt, något som dessutom träffar dig oerhört snabbt och med stor kraft, är en försämrad kondition. Rökningen försämrar din syreupptagningsförmåga på ett flertal punkter. Kolmonoxiden påverkar kroppens röda blodkroppar som för runt syret i blodet på ett negativt sätt. Dina luftrör tar också stryk av rökningen och slem bildas vilket också bidrar till försämrad syreupptagning. En av de värsta bieffekterna är att rökning skadar dina alveoler allvarligt. Alveolerna sitter i lungsäckarna och är det som för över syret ut i blodet. Skadan är dessutom permanent. När en alveol skadats återhämtar den sig aldrig utan förblir förstörd livet ut.

Du borde med andra ord verkligen inte röka om du är en människa som gillar att vara aktiv, då det försämrar din prestationsnivå något enormt. Det tråkiga i sammanhanget är att man inte slutar röka i en handvändning. Långvarigt bruk leder till ett starkt beroende och även fast marknaden numera erbjuder produkter som nikotinplåster och tuggummin faller många ändå före mållinjen och halkar då lätt tillbaka i gamla ovanor.

Ett bra substitut kan därför vara e-cigaretten som påminner om den vanliga cigaretten men som inte alls följer med mängder av skadliga ämnen som sin föregångare. Du lurar dessutom hjärnan som inte helt kommer registrera att något mönster brutits, vilket gör det lättare att sluta med den vanliga rökningen. Låter detta intressant leta upp produkten på nätet via någon onlineshop och beställer enkelt hem den till en betydligt mindre kostnad än vanliga cigaretter.