Spring ett motionslopp

Löpning

Förr i tiden var löpning i stort något som bara elitidrottsmän ägnade sig åt. Idag är löpning något av en folkrörelse och nästan vart man än går så ser man någon komma springande.

Gillar man att träna löpning kan ett bra tips vara att ha som mål att springa något större motionslopp för att på så sätt få en morot i sin träning.

Över hela landet finns en uppsjö av olika former av motionslopp av välja mellan, alltifrån kortare lopp på några kilometer till långlopp på flera mil. I nästan varje stad arrangeras åtminstone något motionslopp varje år, som ofta går under våren, sommaren eller den tidiga hösten.

Vill man ha en riktig utmaning ska man givetvis springa något av de större loppen som Göteborgsvarvet, Stockholm Maraton eller Lidingöloppet.

Ska man springa något lopp gäller det ju dock att träna på ett bra sätt, framför allt om det rör sig om ett längre lopp. Ett bra tips är att börja träna i god tid före loppet och lägga upp träningen på ett bra sätt, för man vill ju gärna göra bra ifrån sig när man står där på startlinjen.