Träna trots tidsbrist

fösvinnande_tid_271332740En del personer känner att de konstant har dagarna fullbokade med både det ena och det andra. Hur ska man då hinna med att träna regelbundet och faktiskt förbättra hälsan? Det är ett problem vi tänkte tackla i denna artikel.

Till att börja med måste man inse att en hel del av denna tidsbrist kan vara självvållad. Det kan absolut finnas tid över här och där men man försöker istället leta ursäkter eller andra saker man ”måste” göra istället för att träna. För att kunna börja förbättra sin hälsa måste man helt enkelt ta sig tiden. Det kommer mest troligtvis inte magiskt dyka upp fler timmar på dygnet som gör detta möjligt.

Om man tänker i banorna att man måste ta sig hela vägen till gymmet för att faktiskt få sin träning gjord lägger detta till ytterligare tid, speciellt om närmaste gym ligger en bit bort. Den enklaste lösningen på denna extratid som måste läggas ned innan man kan börja med själva övningarna är att helt enkelt skaffa sig ett hemmagym. Detta ger en tillgång till praktiskt taget allt man behöver för att träna alla kroppens muskler. En hel del går faktiskt att träna bara genom att använda kroppen som motstånd, som armhävningar, situps, utfall, squats och många andra.

Lider man av tidsbrist kan det också vara en bra idé att testa på mer högintensiva träningsformer. Bara något som att köra allt man kan 1 minut, vila 1 minut och upprepa detta kanske 10 gånger kan faktiskt ge resultat, speciellt för sådant som syreupptagningsförmåga.

Även vardagsaktiviteter kan kombineras med träning som att ta på sig vikter på armar och ben medan man gör hushållssysslor och liknande. Det gäller att vara lite kreativ för att verkligen hitta sätt att träna när man inte alltid har tid. ”Nöden är uppfinningarnas moder”, brukar man ju ändå säga. Lycka till!