Träning på hemmaplan

Träning är något som ofta tar plats på gymmet. Men det är inte alltid det mest praktiska för alla. Det finns många anledningar till varför man inte kan ta sig till gymmet så ofta man skulle vilja. En lösning är dock att försöka få mer träning avklarad hemma.

Det första man bör tänka på är var i hemmet man ska utföra denna träning. Oavsett vilka övningar man planerar kommer man behöva ett viss mått av fritt utrymme. Det är nog få som kan tillägna ett helt rum till ett gym utan kommer behöva använda exempelvis vardagsrummet eller sovrummet. Ett viktigt krav är att rummet ska ha god ventilation för att se till att det finns gott om frisk luft och även för att forsla bort svettlukten efteråt.

När det kommer till träningsutrustning behöver man inte utrusta det som ett riktigt gym med alla möjliga slags maskiner. Det finns dock gott om redskap som kan vara praktiska att ha. Igen beror det som sagt på vilken typ av träning man satsar på. Är det exempelvis konditionsträning är ett löpband eller en träningscykel bra alternativ.

För styrketräning ökar utbudet markant. Det finns mängder av olika saker som kan vara av intresse; allt från fria vikter till träningsbänkar. Planerar man att köpa hantlar, skivstångar och liknande är det smart att även skaffa ett riktigt gymgolv som skyddar det underliggande golvet.

Det finns så klart även en rad övningar som kan göras hel och hållet utan några redskap där man helt enkelt använder kroppen som motvikt. Klassiker som armhävningar, utfall, situps och plankan är bekant även för de som inte tränat tidigare. Men utbudet är långt större än så. Man behöver bara ge sig ut på nätet och söka så hittar man snabbt många exempel.